A qui hem de votar?

Sóc capellà. Però, per una estona voldria deixar de ser-ho. Escric aquestes ratlles com a simple ciutadà, un ciutadà que estima massa Catalunya.

Des d’aquestes mateixes pàgines, m’he inclinat més d’una vegada per l’abstenció, perquè no hi ha cap partit que em mereixi prou confiança. Seria el més lògic i coherent. Però la situació és massa greu perquè no hi fem tots tot el que puguem.

A qui hem de votar? Jo només us diria una cosa : voteu per Catalunya ! Tant de bo fóssim un país normalitzat, que només ens calgués triar entre detres i esquerres. Però nosaltres tenim un problema que és primordial: la supervivència com a poble.

Per aquesta raó crec que hem d’excloure per principi els partits espanyols i els sucursalistes, tant de dretes com d’esquerres. Recordeu la dita de Josep Pla : el que més s’assembla a un espanyol de dretes és un espanyol d’esquerres. I ja sabeu que quan es tracta d’interessos nacionals espanyols i d’escanyar Catalunya, no els costa res posar-se d’acord. No engreixem la fera que ens vol devorar.

Per desgràcia, si mirem el panorama dels partits que es diuen catalanistes o nacionalistes, no és gaire més falaguer. Entre uns i altres durant aquesta legislatura ens han fet perdre la dignitat de persones i de poble, que és el pitjor que ens podia passar. Tot i que sigui el lema d’un d’ells, dissortadament a cap el veig capaç de fer respectar Catalunya.

Tanmateix, us diré el mateix que vaig respondre a una bona àvia que em va preguntar a qui havia de votar: llanceu (no dic llenceu!) encara que sigui a ulls clucs, el vostre vot al “contenidor” d’un dels partits catalanistes o nacionalistes (mai d’un partit espanyol o sucursalista!). I, si em voleu creure, fins a les properes eleccions no us demaneu què n’ha fet el partit del vostre vot, si és que no us voleu posar pedres al fetge.

I, si tan rebel.lats esteu, voteu el partit dels escons insubmisos, que té bona representació solsonina.

                                                    Jesus Huguet
[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.