Solsona commemora el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones

 

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, que es commemora el 25 de novembre, dissabte (vigília), la regidora de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Solsona, Encarna Tarifa, farà la lectura d'un manifest. Es tracta d'un text consensuat per les institucions públiques de Catalunya titulat "Avancem vers l'eradicació de la violència masclista". Aquest acte es durà a terme just abans de l'inici del partit de futbol sala programat al pavelló vell a les 7 de la tarda.

      D’altra banda,  el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Solsonès ha programat una campanya de sensibilització que duu per lema “Qui t’estima no et farà patir”. Mitjançant la difusió de díptics, cartells, punts de llibre i una campanya radiofònica a Solsona FM, entre altres mitjans, es pretén fomentar les relacions de parella sanes i basades en el respecte i la igualtat.

      Els actes de denúncia d’aquesta xacra social, que atempta contra els drets humans més elementals, continuaran la setmana que ve amb dues convocatòries organitzades per l’Associació de Dones del Solsonès. El dia 30, a les 8 del vespre, a la sala cultural de l’Ajuntament, tindrà lloc una taula rodona que se centrarà en la violència de gènere al medi rural. Hi intervindran la presidenta de l’entitat, Maria Díaz; la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva; la regidora de Polítiques d’Igualtat del consistori solsoní, Encarna Tarifa, i el responsable de Relacions amb la Ciutadania dels Mossos d’Esquadra, Barto Gómez.

      Finalment, el dia 1 de desembre, a 2/4 de 10 del vespre, la mateixa sala acollirà una xerrada a càrrec de la psicòloga Hermínia Gomà, que duu per títol “A la recerca de la felicitat”. Aquest programa compta amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones i l’Ajuntament de Solsona. 

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.