Concurs literari

Ester Closa i Dolors Guàrdia guanyen el segon concurs literari de l’Associació de Dones del Solsonès

La segona edició d’aquest certàmen literari ha superat amb escreix la participació i qualitat de l’any passat, fet que ha merescut un reconeixement des del jurat vers totes les participants.

L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc dissabte passat, 27 de maig, a la Sala d’Actes del Casal de Cultura de Solsona, amb l’assistència de l’editor Narcís Clotet, Meravelles Gonzàlez, en nom del jurat, Dolors Guàrdia en representació de les participants al concurs i Maria Díaz, presidenta de l’Associació de Dones del Solsonès.

Díaz va remarcar la bona experiència de l’any passat, fet pel qual “vam decidir tornar a convocar el concurs de relats curts escrits per dones”. I en aquesta segona edició les expectatives s’han desbordat, suposant per a l’entitat “una satisfacció i un orgull difícil d’explicar”, doncs s’ha triplicat la participació, de 7 relats el primer any als 23 d’enguany. L’edat de les concursants agafa també un ampli ventall de 14 anys a passats els 70, i a part de la participació majoritària de dones de diferents punts del Solsonès, s’han rebut relats de les comarques del Bàges, Maresme, Barcelonès, Segrià i els Pallars.

En el llibre hi ha 7 relats, però com destaca Maria Díaz, presidenta de l’associació, “hi podrien estar tots perque cadascú té una cosa que el fa especial.”

El primer premi es va concedir ex-aequo a Ester Closa, estudiant de 2n de Batxillerat de l’IES Francesc Ribalta, i a Dolors Guàrdia, professora d’institut i llicenciada en Filologia Hispànica.

També es van repartir diplomes entre totes les participants, com es pot veure en les fotografies del reportatge.

Finalment, Díaz va agrair a les participants, al jurat, a l’editor, la dissenyadora del llibre, al CTFC, Caixa de Pensions, Aj. De Sant Llorenç, Consell Comarcal i Aj. De Solsona que els han donat suport econòmic. L’acte va acabar amb un petit refrigeri.

Ester Closa i Dolors Guàrdia

Les guanyadores del certàmen, Ester Closa i Dolors Guàrdia

Per segon any, l’Associació de Dones del Solsonès ofereix una selecció dels millors relats presentats al Concurs Literari que es convoca amb l’ànim de potenciar el paper de la dona en la nostra societat.

A les pàgines de “Relació contraindicada” hi descobrim drames i comèdies… Coneixerem dones trencades i dones renovades. Trobarem unes dones que ja no poden més i unes altres que per primera vegada s’obren a la llibertat i la plenitud de la vida.

Entre el crit i la carícia, de la sornegueria a la tendresa, la vida de les dones traspassa les pàgines de la ficció per interrogar-nos i fer-nos partíceps d’un camí que tots volem igualitari i més just.

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.